Goede voornemens ?

Gepubliceerd op 29 december 2023 om 12:36

Hallo jij daar. Wat fijn dat je mijn blog gaat lezen 😊

Het is al weer bijna 2024 en elk jaar is het (vind ik) weer tijd om onze goede voornemens eens op te schrijven. En ook al zou daar niks van terecht komen, wat maakt het uit. Ik vind het leuk om daar over na te denken, om inspiratie en motivatie op te doen voor een nieuw jaar waarin alles mogelijk is. Alsof het een leeg boek is die je prachtig kan versieren en helemaal zelf kan indelen. 

En dat moeten we allemaal ook gaan doen. Het jaar 2024 indelen en opvullen zoals we dat zelf graag voor ons zien. Wees lief voor jezelf en voor anderen.. toon respect maar verwacht niet teveel terug, want juist het onverwachte brengt ook veel moois.

Mijn allergrootste voornemen voor 2024 is de allerleukste dingen ondernemen met mijn gezin. En de beste mama zijn voor Chloë. Ze word al weer zooo groot.. ik kan dat soms niet helemaal goed hendelen.. πŸ˜… ineens gaat ze volgende week naar de 2+ groep op de opvang. En ik weet heus wel dat dat "moet" maar het is weer zo'n dingetje wat je dan afsluit en weer iets nieuws begint. Iets nieuws waarvan je weet dat het hoort bij het "groter" worden maar ook dat ze nooit meer terug gaat naar dat groepje waarin ze is begonnen als baby en dat is natuurlijk alleen maar goed. Maar het is toch wel even slikken. 

Ze is nu een peuter. Die ons verteld wat ze van ons verwacht en ons commandeert als ze iets wil! Bijvoorbeeld: zit ze op de bank. "Mamaa?" Ik zeg dan "Ja Chloë?" En dan kijkt ze me even aan en dan zegt ze "JA ijs! Hoppa" dus ik kijk haar aan. Ik zeg "ja, je weet toch waar het ijs is". Maar dat is niet haar bedoeling. Dan kijkt ze me nog een keer aan en dan wijst ze even met haar vinger naar me "Mama, hoppaa IJS" en mama loopt naar de vriezer en haalt een ijsje voor mevrouw de prinses. En zodoende ben ik ineens op pad gestuurd door mijn kleine peuter! πŸ˜‚

Goed, waar waren we? Want ik dwaal weer eens af. Ik kan er niks aan doen! Ik kan uren praten over Chloë  πŸ˜…

Goede voornemens. Nu komt er zo'n typische (elk jaar terugkomend) voornemen.. alleen ik ben er al voor een gedeelte aan begonnen! Ik ben bezig om op een gezonde manier nog een paar kilo's kwijt te raken maar mijn doel is eigenlijk om mezelf fitter en gezonder te gaan voelen. Ik eet op dit moment gezonder en ik vind steeds beter uit wat goed bij mij persoonlijk past kwa het eten. Ik eet wat meer eiwitten, volg voor een groot deel het dagritme uit het boek #projectgezond. Ik ga op een verjaardag heus nog wel een gebakje eten en waarom? Omdat ik dat lekker vind! En ik zou dan ook heus wel wat hapjes pakken als er iets tussen zit wat ik echt super lekker vind. Maar op een "gewone" dag hou ik me een beetje aan het ritme van het boek. ☺️ en dat bevalt prima! Het bewegen daarentegen mag wel iets beter. Daar zal ik volgend jaar wat meer aandacht aan besteden. Even uitvinden wat daarin een juiste balans is. Alle kleine stapjes zijn een goed begin in de juiste richting.

Volgend jaar hebben we op de planning staan om mijn hobbykamer uit te breiden naar een hele mooie ruimte in de achtertuin! 😍 deze ruimte is er al. Er moet alleen nog grondig opgeruimd worden en hij moet nog wat worden aangepast 😊 maar dat gaat goed komen! In deze ruimte kan ik nieuwe dingen gaan maken voor jullie 😍 en ook zal ik hier af en toe een workshop gaan geven! (Dit wil ik al heel wat jaren en dat gaat straks dus ook écht gebeuren) πŸ₯° dit is trouwens wel allemaal mogelijk omdat mijn man zo ontzettend handig is. Hij kan alles zeg ik altijd en dat is ook nog echt zo! 

In het nieuwe jaar zal ik vast weer te vinden zijn op een aantal markten. Want dat vind ik dus ook heel erg leuk. 

Ik ga proberen om nóg meer de balans te vinden.. ik wil het allerliefst ook niks missen van Chloë en dat doe ik ook eigenlijk niet maar toch voelt dat soms zo.. omdat ze alweer zo gegroeid is. Op sommige dagen (dat mag je gerust weten) kan ik lichamelijk niet zo veel.. alles kost me heel veel moeite/energie en dat nekt me wel eens of dat frustreerd mij enorm. En daarom ook hoop ik een goede balans te vinden zowel kwa voeding, beweging, de leuke dingen en het rust nemen voor mezelf.

 

Ik wens voor iedereen de allermooiste jaarwisseling, en het belangrijkste een gezond en liefdevol nieuwjaar. Dat we elkaar leren begrijpen en elkaar lief hebben. Dat we niets klakkeloos aannemen maar dat we oprecht interesse tonen in de ander. 

Laten we er een heel mooi jaar van maken. πŸ’œ 

2024

 

Liefs Lizzie

Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda
9 maanden geleden

Weer een mooie blog πŸ₯°

Janny
9 maanden geleden

Wat weer mooi geschreven, Lizzie!